2018. okt 11.

Hogyan kommunikáljunk a férfiakkal?

írta: mAmazone
Hogyan kommunikáljunk a férfiakkal?

A nő beszél a férfi hallgat

Napi szinten hallom barátnőktől, barátoktól, családtagoktól, más anyáktól hogy pici, semmit jelentő, apróságon vitatkozott össze a párjával. Miért veszekszünk, ha semmi hasznunk nem származik belőle? Miért érezzük sokszor, hogy pont a párunk nem ért minket?

img_4439.JPG

Kép forrása: stylemagazin.hu

„Nem érthetjük egymást, hiszen mind a ketten mást akarunk. A férfi a nőt, a nő pedig a férfit” - mondta ezt egy egyetemi tanárom anno.

Akkoriban még nem éreztem olyan mértékű különbséget a női és férfi kommunikációban, mint mikor karriert kezdtem építeni, saját vállalkozásaim lettek, férfiakkal dolgoztam, vagy amikor nemcsak párt, hanem Társat kerestem a férfiak személyében. 

Azóta eltelt néhány év, megannyi beszélgetés, tárgyalás, vita, meggyőzés, megegyezés… és fel kellett ismernem, hogy csupán csak mások vagyunk, két külön világ, két különböző gondolkodás, így különböző kommunikáció is.

 img_4437.JPG

Kép forrása: femina.hu

Nézzük miben különbözik a nő és a férfi?

A nő figyelemre és magabiztosságra vágyik.   -     A férfi elismerésre és értékelésre vágyik.

     A nő érzelmekkel kommunikál.   -   A férfi megoldásokban gondolkodik.

A nők udvariasabban, érzelmesebben kommunikálnak.   -   A férfiakra jellemzőbb az érvelés, logikusság, tisztaság.

   A nők szeretik a körülírást, mesélést.  -   A férfi egyenesen, tartalmasan és lényegre törően beszél.

A nő a beszéd közben érti meg a dolgok tartalmát, hátterét.  -  A férfi akkor beszél, ha már megértette vagy meg is oldotta.

      A nő célozgat, körülír, rávezet.   -   A férfi közvetlen módon kommunikál.

A nő a probléma vesézése közben érzelmeivel színez.  -   A férfi csendben megoldja a problémát.

 

Hogyan kommunikáljunk a férfiakkal?

Egyetlen férfi sem gondolatolvasó, nem értik az elejtett célzásokat, azok frusztrálják őt. 

A férfi közvetlen módon kommunikál, ha nőként akarunk valamit, akkor ki kell mondanunk. Tudnunk kell kérni és nem elvárni. A férfiak definiálnak, mi nők nem igazán. 

Pedig érdemes megtanulni. Hisz a férfi olyan nőre vágyik, aki képes hiszti, veszekedés és dráma nélkül közvetíteni az érzéseit. Semmi kedve kommunikációs küzdelmeket vívni. 

A férfiak is vágynak a figyelemre és a megértésre. Ha egy férfi nyitott Női szívre és megfelelő befogadásra talál, akkor minden külsőség, méret, forma, adottság, kompetencia másodlagossá válik.

A befogadó Női kommunikáció egy láthatatlan erő. Amikor tudod, érted, elfogadod és befogadod azt, akivel beszélsz és azt, amit mond.

Mi nők a beszéd által teremtünk és ápolunk kapcsolatot, a beszéd számunkra egyfajta kötelék. Nemcsak másképp beszél, de másképp is figyel a nő. Megfigyeli a mimikát, kérdez, tapasztal, megért és véleményt formál. 

„Egyszer egy férfi már megértett egy nőt, de aztán a nő meggondolta magát” – Bedő Imre

img_2962.JPG

Töltsünk elég minőségi időt együtt, segíti a jobb megértést :)

Szólj hozzá