2018. nov 16.

Kreatívabbak a szexben a gyerekekkel együtt alvó párok

írta: mAmazone
Kreatívabbak a szexben a gyerekekkel együtt alvó párok

Van egy téma, ami kivétel nélkül mindenkit foglalkoztat, de mégis nehezen beszélünk róla, ez bizony a szex. 

És amikor szülők leszünk, akkor kevesebben is akarnak Velünk erről beszélni, mert tudják, nem ez a párok szexualitásának csúcs időszaka.

img_5898.JPG

"Eddig a heti egy kevés volt, most sok is" - mondta egy kedves ismerősöm. És valóban!

Nézzük mi történik a férfival és a nővel, valamint az intimitással, amikor baba születik.

Fáradtak vagyunk - Mindketten fáradtabbak, hisz éjjel többször kelnek föl, éberebben alszanak és napközben is több a teendő. Természetesen inkább a nőket viseli meg ez az időszak, hisz nekünk ez egy non-stop készenléti állapot. A szülés után legtöbbször a libidó is változik. De ha lenne is kedve a nőnek, mire elér az ágyig, jobb ötletnek tartja tengeri csillag pózban elterülni az ágyban.

Máshol van a fókusz - Előfordulhat, hogy idő is lenne rá, kedv is lenne rá, ha valaki emlékeztetne rá minket... Mert annyi minden kavarog a fejünkben, hogy sokszor eszünkbe sem jut. Az anya, aki szoptat, szinte állandó bőr-bőr kontaktusban van, így neki csordultig tele a szeretet és érintés tankja.

img_5894.JPG

Itt van a pici köztünk - Pluszban nehezítheti az intimitást, ha a gyermek velünk alszik egy szobában vagy akár köztünk. Amíg 1-2 hónapos, addig nem is gond, de mi a helyzet, ha már nagyobb?

Felmérések szerint a gyerekeikkel együtt alvó párok roppant kreativitásról tesznek tanúbizonyságot, ha együttlére vágynak. Ezeknek a szülőknek nagy része tudja, a romantikához nem feltétlen egy ágy kell. Szóval, ha kreatívak vagyunk, akkor még izgalmassá is tehetjük a lopott együttléteket. 

Néhány ötlet szülőktől szülőknek:

Mobil térelválasztó - Ha velünk alszik a pici, de külön, akkor könnyen megoldhatjuk egy mobil térelválasztóval, hogy ne kicsit elkülönüljünk. Sokan arra gondolnak, hogy mi van ha látja őket, így pedig nehéz ellazulni. Egy paraván hangulatos kiegészítője lehet a hálószobának és segít ellazulni.

Nappali - Ha a hálószoba foglalt és a nappali nyugodt, akkor az esti filmnézést érdemes lecserélni néhány intim percre.

img_5899.JPG

Fürdőszoba, fürdőkád, zuhanyfülke - A gyerek előtt is más volt a hangulata, ha ezeken a helyeken élveztük egymás társaságát, most sem lesz kevésbé felemelő. Az együtt fürdés nemcsak testileg, hanem lelkileg is feltölti az embert.

Konyha - Kicsit filmes áthallása van számomra, de néha igazán izgalmas lehet, ha a konyhatér esik a szerelmünk áldozatául. 

Alvóverseny - Időt mindenképp nyerhetünk, ha a gyerekeknek alvóversenyt rendezünk, mi pedig benevezünk az "ébrenmaradó" versenybe. 

Hajnali összebújás - Ki mondta, hogy csak este lehet szexelni? Ha elég következetesek és elszántak vagyunk, valamint fel is tudunk kelni előbb, mint a gyerekek, akkor korán reggel könnyebben találunk nyugodt perceket.

Gyerekszobában - Teljesen logikus! Ha a gyerek a ti szobátokban alszik, akkor a gyerekszoba üres. Nyomás huncutkodni a plüssök közé :)

Autóban - Ha végre kettesben megyünk valahová és sötétben érünk haza, akkor megéri még picit időzni a kocsi hátsó ülésén. 

Délutáni "nagyivigyázós" - Ha van lelkes nagyi, akkor meg lehet kérni egy szombat délután, hogy vigyázzon rá, amíg mi "elintézünk néhány fontos dolgot".

A szexre is igaz, hogy arra van érkezésünk, amit fókuszban tartunk. Igaz, néha ide jó nagy fókusz kell, de muszáj, hogy megmaradjunk Nő és Férfi az Anya-Apa szerep mellett. 

Tipp egy anyától: Ha egy anya kap időt, amikor önmagával is foglalkozhat, elmehet a barátnőjével kávézni, sportolni, vásárolni egyedül, moziba a barátokkal, vehet egy forró fürdőt egy könyvvel, akkor biztosan nemcsak kispárnaként fog nézni a párjára ;)

Tuti Tipp: Nálunk nagyon bevált, hogy babaöbölt használtunk a hálószobában az ágyunk mellett. Így kb. fél évig velünk aludhat a pici, miközben a szülői ágy teljes felülete megmarad privát szférának!

fullsizeoutput_2b11.jpeg

A BabyComfort babaöböl még dizájnos is, nemcsak praktikus

Szólj hozzá