2019. feb 25.

A 7 leghasznosabb babacucc, ami megkönnyíti a mindennapotokat

írta: mAmazone
A 7 leghasznosabb babacucc, ami megkönnyíti a mindennapotokat

A 7 tuti baba- és kisgyerek cucc, ami nekünk nagyon bevált

Szülői létünk, életünk és mindennapjaink sarkalatos része az állandó dilemma, hogy valamire igazán szükségünk van-e, fogjuk-e használni, megéri-e az árát, nem fogjuk-e csak kerülgetni, aztán néhány hét múlva elajándékozni??? 

Ebben szeretnék most segíteni! 7 olyan baba- és kisgyermek tárgyat, kiegészítőt, alapdarabot szedtem össze, ami valóban hasznos és a legjobb, hogy mindegyik egytől egyig megéri az árát. Annyi kérdés van bennünk nap mint nap, amikor szülők leszünk, ha rám hallgattok legalább ezeken nem kell gondolkodnotok. Mutatom, mik azok, amik nálunk nagyon bejöttek!

 

fullsizeoutput_185d.jpeg

Babafészek

A babafészekkel akkor találkoztam először, amikor a kelengyét válogattam és raktam össze. Nagyon megtetszett, praktikusnak is találtam, viszont mivel nem tudtam, hogy fogjuk tudni megfelelően kihasználni, ezért nem mertem megvenni, a piacon található darabokat kicsi drágának találtam. Szerencsére anyukám tud varrni és van is varrógépe, így neki álltunk egy saját készítésű babafészeknek, amit azóta sem bántunk meg. A kórházból való hazaérkezésünk után azonnal ezt kezdtük el használni. Nimó az első pár hétben ebben aludt éjjelente, a mellettem lévő babaöbölben volt elhelyezve, napközben pedig a nappaliban a kanapén.

Nagy előnye volt hogy bárhova vihettük magunkkal, így amikor a nagymamáékhoz mentünk és ott is aludtunk, akkor Nimó a saját kis helyén tudott bárhol aludni. A kiságyba való átszoktatást is megkönnyítette, mert magát a fészket átraktam a kiságyba, így nem érezte meg a változást, hogy hirtelen egy nagyobb ágyban, térben alszik. Most már azt gondolom, hogy a piacon található kínálatból bármelyik, bármennyiért megéri az árát.

 img_7919.JPG

Eco Warm Pelenkázó-és szőnyeg fűtés

A hét leghasznosabb babacucc közül ez az egyetlen, amivel sajnálatomra kicsit később találkoztunk, így utólag belegondolva a nulladik naptól hatalmas segítség lett volna. Ezekkel a kis méretű fűtőszőnyegekkel meg tudjuk oldani, hogy egy egy területet fűtünk csak, ami a gyerek egészségét és kényelmét szolgálja. A pelenkázó fűtővel találkoztunk először és azóta is imádjuk. Fürdetés előtt bekapcsoljuk, így mire kiszállunk a kádból, addigra egy kellemesen meleg pelenkázó vár minket. Ezáltal a meztelen mókázás és puszilgatás is biztonságosabb.

A szőnyegfűtő pedig nagy segítség olyan háztartásokban, ahol nincs padlófűtés, de a gyerkőc korának és gyerek voltának köszönhetően, a földön szeret kúszni, mászni, játszani, ülni, olvasni, birkózni... Adott területet tudunk fűteni, ami költséghatékony és nem fog folyni mindenkiről otthon a víz annak érdekében, hogy a gyerekünk ne fázzon meg vagy föl.

 

img_0084.jpg

Fill Squezze Gyümölcsprés adagoló 

Még terhesen egy videóban láttam egy olyan gyümölcspürésítő gépet, ami zacskókba ki is adagolja a gyümölcs és zöldség pürét. Amikor elkezdtük a hozzátáplálást, nagyon praktikusnak találtam ezeket a gyümölcsmixeket, amíg zacskóból kiszívhatóak. Sajnos bármennyire kerestem nem találtam meg a videóban látott darabot. A neten való kutakodás, és egy kismama Expon kapott információk alapján találtam ezt a verziót, amit nagyon szeretünk azóta is. Nagyon jó az ár-érték aránya.

Számomra a legjobb tulajdonsága, hogy én tudok bármilyen mixet keverni szezonális gyümölcsökből, és legtöbször a gyümölcsök közé valami olyan zöldséget is becsempészek amit önálló verzióban nem nagyon szeret a kisfiam. Beledobálom a turmixolni kívánt zöldség és gyümölcsöt, pürésítés után csak ráteszem a zacskót a csapocskára, és megtöltök egyszerre két három kis zacskót. Így bárhova megyünk, mindig van nálam saját készítésű gyümölcs, zöldség. Szinte minden nap megyünk valamilyen gyerekes programra, ezért nagy segítség hogy nem kell dobozba, ételtárolóba darabolt gyümölcsöt vinni és az elfogyasztása is esztétikusabb.

 

img_7711.jpg

Babydesign Több funkciós etetőszék

Fel a kezekkel! Ki emlékszik gyerekkorunk gyöngyszemére, a szétnyithatós etetőszékre? A szüleimnél a kisfiam a mai napig abban eszik :)

Az otthoni etetőszéket a párom szüleitől kaptuk ajándékba. Ránk bízták a választást, a kérésük az volt hogy olyat válasszunk, amilyet mi vennénk legszívesebben, és ami akár több gyereket is kiszolgál. A szempontok azok voltak, hogy erős, masszív, kényelmes, lehetőleg több funkciós és dizájnos is legyen. Nagyon sok baba cuccot a Babaszafaritól vettünk és veszünk a mai napig, náluk találtuk meg azt a verziót, ami gyerekkorom etetőszékére emlékeztet, mert egy mozdulattal kis asztallal és székké lehet alakítani. Így biztos, hogy hosszútávon hasznos darabot választottunk akár több gyerek, akár egy gyerek esetén is. Nagyon szeretem benne, hogy duplatálcás, így a belső tálcát ki tudom venni és folyóvíz alatt elmosni a maszatoló étkezések után, ami valljuk meg nem túl ritka.

 

img_7921.JPG

Pesztonka Hordozható orrszivó

Amitől minden anyának görcsbe ugrik a gyomra és elszorul a szívem, az az orrszívás. Valljuk be, ez a szó minden értelmében szívás. Biztos az én lelki gyengeségem, hogy meg sem próbáltam a porszívós orrszívózást, valahogy durvának tartottam. Először szájjal szívhatós verziót próbáltunk, az humánusnak humánus viszont kell hozzá tüdőkapacitás rendesen. Aztán találtam rá az elektromos, hordozható orrszívóra. Ez egy nagyon kényelmes és visszafogott módja az orr megfelelő kiszívásának. Könnyű használni, nagyon praktikusan össze lehet csomagolni, kis helyet foglal, így bárhová magunkkal szoktuk vinni. A nagyiknak is megkönnyebbülés, hogy rendesen ki tudják szívni a váladékot az orrból, ha náluk van a Nimó. 

 

img_1878.jpg

Maxi-Cosi Kiforditható autósülés

Ez a szuper autós ülésünk abszolút a párom döntését dícséri. Ezt a kérdést nyugodt szívvel passzoltam át neki, mert tudtam hogy a legbiztonságosabbat fogja választani a gyermekünknek. A biztonság mellett az is prioritás volt, hogy könnyen elhelyezhető, beköthető legyen a pici, mert Nimó születése után ínhüvelygyulladás lett mindkét kezembe, és pont a csavarodó, tekeredő mozdulatok voltak a legrosszabbak. Ebbe a gyerekülésbe nagyon könnyen be tudtam tenni, bekötni. Mindezt teljesen magammal szemben, majd amikor mindent megigazítottam, csak egy mozdulattal menetirányba teszem és már mehetünk is. Hárompontos izofix biztosítja a gyermek biztonságát és a szülői lélek nyugalmát.

 

img_7208.jpg

Konyhai fellépő

A konyhai fellépő ötletét egy anyukás csoportban láttam meg, amikor már hónapok óta azon gondolkodtam, hogyan lehetne biztonságosan magam mellé állítani a gyerkőcöt a konyhában. Mert az érdeklődése a főzés és a konyhai tevékenységek után oldhatatlan volt. Viszont az egykezes főzés sokszor kényelmetlen és nem kivitelezhető. Ilyenkor a lábamnál álldogált egy visító, hisztizős, nyújtott kezű, olykor harapdálós kis mókus. Megvilágosodásom után, -miszerint ha ő is mellettem állna, szuperül el tudná magát foglalni-, rákerestem az interneten és megdöbbenésemre 15 000 Ft környékén találtam előre legyártott verziókat.

Ekkor láttam meg egy anyás csoportban, hogy "home made" megoldással egy Ikeás fellépőből és néhány méter faanyagból milyen praktikus fellépőt lehet készíteni. Így bevásároltam hozzá, előkerestem a képet, amivel körbeudvaroltam a páromat és rövid időn belül elkészült a saját kézzel készített, szeretett, 5000 Ft befektetésű konyhai fellépőnk. Mindhárman imádjuk, én is és a párom is úgy megfőzünk egy egy ételt, hogy a Nimó hang nélkül végigállja. Mindig adunk valamit a kezébe, engedjük hogy segítsen, így a főzés az egy játékos, családias, vicces program lett a napjainkban. 

 

Remélem tudtam néhány hasznos tippel, tanáccsal szolgálni. Ha ezek közül bármelyiken éppen mostanában gondolkozol, véleményem, hogy egy percig se tedd :)

Szólj hozzá

gyerek baba baba mama mamazone babycomfort szőnyegfűtés